Wajah Bersih Dari Jeragat.


Masalah jeragat timbul akibat daripada kekurangan nutrien kepada kulit disebabkan faktor usia,perubahan hormon dan persekitaran. Oleh itu dalam merawat masalah jerawat,bintik hitam,tompok hitam perkara yang asas yang perlu dilakukan adalah merawat secara dalam dan luaran. Ini penting,kerana jeragat tidak akan hilang atau lambat hilang dengan hanya melakukan rawatan secara luaran sahaja dengan memakai pelbagai jenis krim dan pelembab sahaja.

Ramai antara kita lebih rela berhabis ribuan ringgit untuk kulit lebih cantik melalui rawatan luar sahaja. Hakikatnya, segala-galanya apa yang kita makan akan menghasilkan diri kita dalaman - luaran.


Jeragat : tidak berbahaya namun menyebabkan muka individu kusam dan kotor

Jika entry sebelum ini, saya kongsikan Fungsi GLA Complexyang mana antaranya menjadikan kulit lebih sihat berseri-seri. Untuk kesan optimum, saya cadangkan anda mengambil set skin care SET D GLA Complex. Kesannya, anda dapat lihat seawal 14 hari hingga 21 hari, dengan syarat anda konsisten dan mengikut cadangan/syarat yg saya gariskan.

Bagi ibu-ibu yang menghadapi masalah jeragat terutama selepas melahirkan anak, anda digalakkan mengamalkan GLA Shaklee, ia membantu menstabilkan semula hormon dan insyaAllah menghilangkan jeragat.

Jom kita baca sedikit perkongsian dari Puan N yang saya petik dari blog beliau.

-----------------------
Dulu saya selalu terfikir betapa ramainya orang sanggup mengeluarkan belanja yang besar untuk dapatkan kulit yang cantik dengan mencuba segala macam krim yang berada dalam pasaran.

Saya cuma tahu vitamin E , vitamin C dan B Complex adalah antara vitamin yang penting untuk dapatkan kulit yang cantik selain perlunya ESP untuk kulit yang lebih halus dan mulus.

Tetapi setelah 11 tahun dalam Shaklee, saya baru benar-benar jatuh cinta dengan GLA.

Ditambah baru ini saya pulang beraya dan berpeluang berjumpa adik beradik saya....salah seorang mereka baru menjalani pembedahan membuang hempedu. Maka antara vitamin yang saya bekalkan kepada beliau adalah GLA serta vitamin lain dan panduan yang betul pengambilan setiap vitamin.

Tujuan saya bekalkan GLA ialah agar ia membantu menstabilkan hormon adik saya terutama selepas kehilangan hempedu akibat adanya batu kecil. Selepas sebulan mengambil semua vitamin yang saya sarankan, paling jelas kelihatan ialah kulit wajah adik saya yang sebelum ini bertompok akibat jeragat atau bintik-bintik cokelat kini sudah tiada lagi. Muka adik saya kelihatan bersih dan berseri. Beliau yang dulu tidak rajin nak makan vitamin kini menjadi pengamal tegar vitamin Shaklee.

Saya dan suami kini sangat menyukai GLA selain tujuan utama kami mengamalkannya untuk membakar lemak semasa kita berehat ( tidur) kini ia lebih dari itu.

Bagi ibu-ibu yang mengalami masalah jeragat terutama selepas melahirkan anak, maka saya galakkan anda amalkan GLA Shaklee, ia membantu menstabilkan semula hormon anda dan insyaALLAH tiada lagi jeragat!

Walaupun ianya bukan lah masalah kulit yang kritikal tetapi kehadirannya membuatkan kulit kelihatan tidak sihat selain menjejaskan keyakinan diri individu.
credit


* Berminat utk mencuba produk Shaklee?
Hubungi saya di email anishaklee@gmail.com atau sms ke 019-9637472 utk mendapatkannya pada harga istimewa.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...